Vi finns på plats för hjälpa dig hitta rätt produkt för just ditt ändamål.
Kundtjänst: 031-28 90 70

Integritetspolicy

AB POLY-PRODUKTERS HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Dataskyddsförordningen är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i Dataskyddsförordningen eller annan lag.

Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är uppgifter som på ett eller annat sätt kan kopplas till din person. Det kan vara uppgifter som ditt namn eller ditt personnummer, men även uppgifter som till exempel telefonnummer. Även bilder är en form av personuppgift, om du tydligt kan urskiljas på bilden.

Vem är ansvarig för dina personuppgifter?

AB Poly-Produkter, org.nr 556563-6353 med adress Redegatan 9, 426 77 Göteborg, telefonnummer 031-28 90 70 är personuppgiftsansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Behandling av personuppgifter

”Behandla” är ett vitt begrepp. Enligt lagstiftningen är insamling, registrering, spridning och bearbetning några exempel på behandling av personuppgifter. Poly-Produkter behandlar dina personuppgifter lagenligt. I de fall där vi begär ett samtycke, kan du återkalla detta samtycke. Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. De personuppgifter som vi behandlar är de uppgifter som du har lämnat till oss, och som vi samlar in via vår webbplats.

Personuppgifter som du har lämnat till oss:

När du gör ett köp hos oss i vår e-handel kommer du att delge viss information om dig till oss, likaså när du registrerar dig för nyhetsbrev. Du kan även komma att lämna information till oss av andra anledningar. Informationen du lämnar kan vara till exempel ditt namn, dina kontakt-och adressuppgifter, dina personliga preferenser och ditt telefonnummer.

Personuppgifter som vi har samlat in från dig:

Vi kommer att behandla uppgifter om ditt köp samt din köphistorik för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot kund. Vi har också cookies på våra webbsidor: läs vår cookiepolicy här

För vilka ändamål behandlar vi dina personuppgifter?

Administration av ditt köp

Vi använder ditt namn, din e-mailadress, leveransadress, hemadress och telefonnummer (”dina kontaktuppgifter”) för att kunna administrera ditt köp och för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. Den lagliga grunden för vår behandling är att den är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra avtalet avseende ditt köp. Om dina kontaktuppgifter inte lämnas till oss har vi inte möjlighet att genomföra ditt köp eller i övrigt uppfylla våra åtaganden i förhållande till dig.

Vi behandlar även dina kontaktuppgifter samt uppgifter om ditt köp för att kunna hantera dina eventuella anspråk på ångerätt, reklamation och garanti. Den lagliga grunden för denna behandling är att den är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra avtalet avseende ditt köp.

Marknadsföring av våra produkter via e-post

Om du har lämnat ditt samtycke till detta i samband med att du genomfört ett köp kommer vi även att använda din e-postadress för att marknadsföra våra produkter via e-post genom utskick av nyhetsbrev och kampanjerbjudanden. Vi kommer även skicka ut vårt nyhetsbrev om du har begärt detta särskilt via formuläret på vår hemsida.

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina uppgifter behandlas som utgångspunkt endast av oss. Vi kan även komma att dela din information med våra leverantörer i enlighet med nedan.

För att det du har beställt ska kunna levereras hem till dig delar vi namn, adress, telefonnummer och mail med logistikföretag för transport av din beställning.

Våra interna och externa IT-leverantörer och eventuella andra leverantörer vi anlitar kan komma att få tillgång till samtliga personuppgifter vi hanterar om dig, dock endast i den utsträckning det är nödvändigt i syfte att fullgöra sina åtaganden i relation till oss.

Vi använder Trustpilot (personuppgiftsbiträde) i syfte att samla in feedback och kundrecensioner. Genom att godkänna denna integritetspolicy samtycker du till att vi delar ditt namn, din e-post och ordernummer med Trustpilot så att de efter ditt köp kan bjuda in dig att lämna en åsikt om oss. Du kan avböja från Trustpilot genom att klicka på denna länk: https://support.trustpilot.com/hc/sv/articles/204024733-E-mailinbjudningar-avregistrering-och-återregistrering

Var behandlas dina personuppgifter geografiskt?

Vi och våra leverantörer behandlar dina personuppgifter inom EES.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Personuppgifter som vi behandlar i syfte att administrera ditt köp eller för att fullgöra våra skyldigheter som vi har gentemot dig enligt avtal sparas inte under en längre tid än vad som är nödvändigt för att vi ska kunna administrera ditt köp eller fullgöra vårt avtal.

För bokföringsändamål sparar vi i enlighet med gällande bokföringslagstiftning information om vårt avtal med dig i sju år.

Om du lämnat ditt samtycke till att ta emot marknadsföring via e-post från oss kommer vi att spara ditt namn och din e-postadress för detta ändamål tills du avregisterar dig eller ber oss sluta kontakta dig eller motsätter dig behandling av dina personuppgifter för direktmarknadsföring.

Dina personuppgifter kan sparas längre än vad som angetts ovan i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag, förordning eller myndighetsbeslut.

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Återkallelsen av ditt samtycke innebär att vi inte kommer fortsätta att behandla dina personuppgifter för det ändamål som ditt samtycke avsåg och att vi raderar personuppgifterna i fråga. Så tillvida att vi inte behöver dem för något annat ändamål enligt denna integritetspolicy.

Du har också rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring. Om du meddelar oss att du motsätter dig att vi behandlar dina personuppgifter för ändamålen direktmarknadsföring kommer vi att upphöra med behandling av dina personuppgifter för dessa ändamål och radera berörda personuppgifter. Så tillvida att vi inte behöver fortsätta behandla uppgifterna i fråga för något annat ändamål i enlighet med denna integritetspolicy.

I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att utan kostnad en gång per kalenderår få reda på vilka personuppgifter vi behandlar om dig samt rätt att begära rättelse av dina personuppgifter. Om du vill ha denna information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska enligt gällande personuppgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig till oss per post. Den kan alltså inte skickas in per e-post.

Du har under vissa förutsättningar även rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter eller invända mot vår behandling. Du har också rätt att inge klagomål till svenska Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter.

Du har även rätt att under vissa förutsättningar få ut de personuppgifter som rör dig som du lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet).

Tänk på…

Om du använder sociala medier, till exempel Facebook eller Instagram, för att komma i kontakt med oss, överförs informationen samt personuppgifter alltid till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). För din egen skull rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Internets snabba utveckling innebär ibland att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata. Därmed behåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av persondata. Om vi gör detta, kommer vi att korrigera datumet för ”senast uppdaterad” nertill på webbsidan. Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig.

AB POLY-PRODUKTER

Skandinaviens ledande tågvirkesföretag grundat år 1967.

Stort sortiment, innovativa produkter och snabba leveranser är kännetecknande för oss.

SENASTE NYTT

Bild för pressrelease HTM-fender - ny design och mer avskalad! Bild för pressrelease Power Pro - för den krävande miljövännen Bild för pressrelease Det UNI-ka pressgarnet med längst körtid och optimal styrka: för alla moderna fyrkantspressar. Bild för pressrelease Klassisk fendert i nya färger och förbättrad design Bild för pressrelease Poly växlar upp - lanserar nytt sortiment fendrar och bojar Bild för pressrelease Populära Poly-Light-8 med större färgpalett och nya upplägg
Följ oss på MyNewsdesk!