BÅTLIV

Double Dragon Loop – En riktigt användbar knop!

Double dragon loop hero

Double Dragon Loop är en riktigt användbar knop! En knop som är perfekt att lära sig en vacker kväll på bryggan. Att den dessutom är enkel att lära sig och i många fall är bättre än pålsteken, ja det är en bonus! I denna artikel får du tips om när du kan använda den. Självklart finns det även en film att spara och plocka fram när andan faller på.

  • Stark och hållbar knop
  • Enkel att lösa upp även efter belastning
  • Passar för bland annat segling
  • Idealisk knop för rep och snören med hal yta

Double Dragon Loop är en populär knop för segling, fiske och andra utomhusaktiviteter. Knopen är känd för sin hållbarhet och att den passar perfekt för rep och snören med en lite halare yta. Med andra ord är detta den perfekta knopen för en dyneemalina. Dessutom är den enkel att bryta upp när den inte längre behövs.

Denna knop är utmärkt att använda för att göra en ögla i änden på repet och är minst lika användbar som exempelvis en pålstek. Men till skillnad från en pålstek så kommer denna knop att hålla sig låst på hala rep, vilket pålsteken inte alltid gör. Knopen är enkel att justera och därför kan du lätt välja hur stor ögla du vill ha. Tack vare detta går den att anpassa till flera olika användningsområden. Double Dragon Loop fungerar utmärkt för att knyta runt till exempel ett träd.

Används knopen med rätt typ av rep kommer den att klara att hålla tunga laster och ändå vara relativt enkel att lösa upp igen.

Om du är intresserad av att lära dig mer knopar finns våra knopar samlade här:

Lämna ett svar