Viktig säkerhetsinformation

Då det föreligger en allvarlig säkerhetsrisk där gaspatronen på uppblåsbara flytvästar av misstag kan gänga ur sig och därmed inte blåsa upp flytvästen, har det svenska Konsumentverket i en skrivelse gått ut med att alla uppblåsbara räddningsvästar skall förses med en extra säkring för att förhindra att så sker.
I enlighet med EU-kommissionens beslut (EU) 2019/1217

Mer information finns hos Arbetsmiljöverket

UML som tillverkar utlösningsmekanismer för uppblåsbara räddningsvästar, också för Regatta, har utvecklat en säkring som kan eftermonteras på västar tillverkade före 2020. Nya västar från 2020 har denna säkring som standard.
Produktionsdatum finner du på en lapp på västens insida.

Denna ändring eliminerar INTE behovet av att regelbundet kontrollera sin räddningsväst vad gäller yttre skador, utgångsdatum på tabletten och att remmarna är hela och fungerar.

Följande modeller, tillverkade före år 2020, omfattas av återkallelsen.

Aquasafe

Northsafe

Childsafe

Sportsafe

Worksafe

Westsafe

SeaSafe

Så här gör du en retur av din flytväst

Samtidigt som vi säkrar din flytvästs patron med CylinderSafe kontrollerar vi din väst i övrigt och sätter i en ny cellulosabobin (utlösaren) utan kostnad.

  1. Vänligen fyll i formuläret här på sidan. Därefter får du ett mail som du skriver ut och lägger med i paketet.
  2. Skicka din flytväst till oss: AB Poly-Produkter, Hobergsvägen 2, 447 37 Vårgårda. Företagspaket, spårbart paket rekommenderas.
  3. På vårt servicecenter säkrar vi patronen med CylinderSafe och kontrollerar västen i övrigt. Vi byter även ut cellulosabobinen (utlösaren) till en ny, utan kostnad (värde ca 179 kr/st).
  4. Vi returnerar västarna, säkrade och klara. Skickas med DHL till ett utlämningsställe nära dig.

Servicecenter: Poly-Produkter, Hobergsvägen 2, 447 37 Vårgårda, Sverige

Regatta – Norwegian Lifeguard
Ålesund, 18.maj 2020.