Täcka båt

Täcka båt

Att täcka din båt på ett noggrant sätt kan förlänga din båts livslängd. Du bör därför täcka båten under vinterförvaringen. Detta för att både skydda båtens exteriör, men även interiören. Plastbåtar åldras under vintern och aluminiumbåtar kan få korrosionsskador av väder och vind. Det enklaste och billigaste alternativet när du vinterförvarar din båt är att täcka din båt med presenning. Det du ska tänka på dock, är att presenningen fladdrar i vinden och kan lätt lossna och blåsa iväg. En presenning som inte sitter helt perfekt kan även repa skrovsidorna på båten. Vi rekommenderar dig därför att använda krympplast när du ska täcka din båt. Klicka här för att kolla på en film hur du monterar krympplast på båten.

Täcka båt med krympplast

Att täcka din båt med krympplast är att rekommendera. Väljer du att låta utombordaren sitta kvar på akterspegeln kan du plasta in även denna. Tänk dock på att använda något skydd mellan motorkåpan och plasten, annars kan det bli vita fläckar på motorn.

Vinterförvaring av båt med rätt tjocklek på plasten ger en tät och ordentligt åtsittande täckning, som skyddar din båt på bästa sätt mot vind och snö. Rätt tjocklek innebär att plasten bör ha en tjocklek på 200 my (ca 0,2 mm). Denna tjocklek räcker till båtar upp till 35 fot. Väljer du en tunnare plast kan den lätt gå sönder vid uppvärmningen.

Att täcka din båt med vår krympplast SuperWrap 200 ger ett mycket tryggt skydd mot snö och vind för din båt. SuperWrap 200 är en mycket stark och slittålig krympplast och har en tjocklek på 200 my.

Krympplast passar utmärkt till plast- och aluminiumbåtar, men bör inte användas till gummibåtar. Detta pga. att luften i gummibåten kan läcka ut under vintern. Detta resulterar i att den tajt åtsittande plasten lossnar. Plasten kan även fastna i gummimaterialet på båten.

Ventil för krympplast

Det kan även vara bra att montera några ventiler i plasten, en i fören och en i aktern. Detta för att få ventilation som minimerar risken för mikrobakteriell tillväxt. Detta är extra viktigt under våren då temperaturen utomhus ofta varierar mycket. Vår deltaformade ventil för krympplast är självlåsande och tar bara ett par sekunder att fästa. Du fäster genom att penetrera plasten med den mittersta taggen, och låter den yttersta taggen ligga på utsidan.

Här kan du se hur man monterar denna ventil:

Blixtlås för krympplast

Om du skulle behöva komma in innanför plasten när du vinterförvarar din båt kan du använda dig utav monterbara blixtlås.

Här kan du se hur man gör för att montera ett blixtlås i din krympplast:

Värmning av krympplast:

När du täcker din båt med krympplast bör du utföra detta inomhus, alternativt på en vindskyddad och regnfri plats. Vinden kan nämligen orsaka ojämn uppvärmning av plasten.

Värmning av plasten sker med hjälp av en värmepistol för att krympa och forma plasten runt båten. Vår värmepistol HORNET är en av de absolut lättaste och smidigaste värmepistolerna på marknaden (väger endast 350 gram). Värmepistolen är dessutom tyst vilken kan vara skönt efter att du använt den en stund. När du beställer vår värmepistol får du två brännare, en 30W och en 90W, skyddshandskar, 10 meter gasslang med kopplingar och ett extra tändhandtag.

Här kan du se hur man använder värmepistolen:

Täcka båt med krympplast, dessa produkter behöver du: