KLÄTTRING

Populära klätterrepsmärket Tendon kommer till Sverige!

Den 23 oktober 2020 lanserar vi det tjeckiska klättervarumärket Tendon i Sverige. I det välfyllda sortimentet finns klätterrep och klättertillbehör för all typ av klättring oavsett kunskapsnivå. Vi har valt att kalla denna gren på Poly-Produkter för “Poly-Safety”, och produkterna kommer säljas på vår hemsida poly.se. “Förhoppningen är att Tendon blir det naturliga valet för klätterintresserade här i Sverige” – säger Christoffer Månsson, produktansvarig för Poly-Safety.

Klätterrep som passar alla

Tendon tillverkar dynamiska och statiska klätterrep, med fokus på hållbarhet och flexibilitet. Detta välkända klättervarumärke har funnits i Europa sedan början av 2000-talet, och nu ska det äntligen komma till Sverige. Tendon grundades år 1998 av tjeckiska reptillverkaren Lanex, och även om klättermärket är relativt ungt har Lanex en lång historia sedan 1949, med tillverkning av olika sorters rep inom både industri och båtliv. Tack vare sin moderna utveckling har Tendon tagit en av de ledande positionerna på den Europeiska marknaden där kraven på klätterrep är otroligt hög. Idag levererar klätterexperten rep till nybörjare som proffs.

Modern teknologi

En aspekt som gjort att Tendon klättrat sig upp till en ledande position i Europa beror främst på deras moderna teknologi. Secure är en egendesignad konstruktion, som innebär att en skyddande socka mellan klätterrepets kärna och hölje gör repet mycket hållbart. Secure finns i både statiska och dynamiska rep.

TeFIX är den senaste teknologin som Tendon tagit fram på sina dynamiska rep. Konstruktionen innebär att kärnan och höljet sammanbinds, vilket resulterar i 0% mantelglidning. En mycket populär konstruktion bland klättrare.

Tendons arbete för en bättre miljö

För att spara på vår miljö har klätterexperten Tendon sedan 2012 varit medlemmar i EOG (European Outdoor Group). Denna grupp arbetar för att bevara utsatta miljöer samt utbildar i hur man får en mer hållbar produktion av utomhusprodukter.

Klätterproffsen är ambassadörer

För att sprida sitt varumärke i Europa har Tendon ett ambassadörsteam med framstående klättrare som bor i olika delar av världen. Förutom att de är extremt duktiga klättrare, agerar även detta team som testpiloter för nya produkter.

Tendon klättrar in i Sverige

Lanex som äger varumärket Tendon har samarbetat med oss på Poly-Produkter i över 20 år inom diverse olika områden. Att vi blir svensk distributör av klättermärket Tendon kan därför ses som en naturlig del i det fortsatta samarbetet framöver. Vi har valt att döpa denna del inom Poly-Produkter till Poly-Safety.

Poly-Safety kommer att ha ett sortiment av klätterrep från Tendon som passar alla olika typer av klättring, exempelvis bergsklättring, inomhusklättring, big wall och sportklättring. Repen är noga utvalda för att passa både nybörjare som proffs, och förhoppningen är att Tendon blir det naturliga valet för klätterintresserade här i Sverige.”, säger Christoffer Månsson – produktansvarig för Poly-Safety.

Christoffer har tillsammans med Tendon tagit fram ett sortiment som han vet kommer gå hem hos klättrare runt om i landet. Han hoppas dessutom att Poly-Safetys instagramkonto kommer vara platsen dit klättrare av olika erfarenhet vänder sig för att prata klättring och få inspiration.

“Vi vill ta fram så bra klätterrep och tillbehör som möjligt. Skulle det vara så att någon som klättrar saknar någon produkt i vårt sortiment är det fritt fram att höra av sig till oss.”, Månsson Poly-Safety.

Stort sortiment online

Tendon kommer finnas tillgängligt att köpa på Poly-Produkters hemsida www.poly.se

För inspiration och produktnyheter. Följ Poly-Saftey på Instagram och Facebook

Lansering sker 23/10-2020

Hur tillverkas klätterrep?

KLIV IN BAKOM KULISSERNA HOS REPEXPERTEN TENDON

#polysaftey

Klätterutrustning från Tendon

Lämna ett svar