Från utvalda Europeiska producenter

Plansilofolie som tryggar och bevarar foderkvalitén

Plansiloplasten är rivtålig och har en hög punkteringsstyrka, vilket gör att det värdefulla ensilaget bevaras och lagras för att bibehålla sin höga kvalitet.

För högsta möjliga foderkvalitet i plansilon rekommenderar vi först ett lager mikrofolie som eliminerar luftfickorna och därefter ett lager silofolie. Mikrofolien är en av de mest prisvärda investeringarna du kan göra för att få ett hållbart ensilage av hög kvalitet.

HÖG PUNKTERINGSSTYRKA

PLANSILO

HÖGSTA MÖJLIGA KVALITET

SLANGSILO/KORVSILO

SÅ FUNGERAR EN SILO

Inläggning, packning & täckning i plansilo

Så snart grödan förtorkas över pressvattengränsen (30% TS i plansilo) ska grödan in i silon, packas väl och täckas med omsorg. Grödans fördelning och förpackning inuti silon är det mest känsliga och viktiga momentet. Skynda långsamt och låt inte transportkedjan hetsa packningsjobbet  – det är NU du förhindrar värmebildning i silon!

Vi rekommenderar att du börjar med en tunn mikrofilm (även kallat vakuumfilm) som klistrar sig över fodret i silon, och därmed pressar ur syret. Det är en mycket billig investering för att slippa dåligt ensilage. Därefter läggs den tjockare silofolien ovanpå, och till sist även täckväv, för att skydda silon.

Täckning av silon har två viktiga uppgifter:

  • Utestänga luften – syret.
  • Motverka värmestress – förhöjd temperatur i silon.

Plansilofolie av hög kvalité löser både problemet med syre- och värmebildning. Det är dessutom viktigt att tynga ned plasten så att den inte ligger och fladdrar i vinden och pumpar in luft. En kraftig täckväv ger ytterligare skydd mot foderskador.

FRÅN 40 MY TILL 115 MY

Allt du behöver för ditt ensilage

Oavsett i vilket steg du är har vi folier som passar ditt foder