polyropes-logo

Familjeägt sedan 1967

Tågvirke

Vi var vid starten för ca 50 år sedan en uppstickare inom repbranchen och har idag utvecklats till att vara Skandinaviens ledande tågvirkesleverantör. Våra olika verksamhetsområden samlas alla under vår välkända logotyp “Knopen”, då som nu.

Brett sortiment

Vårt breda sortiment omfattar drygt 3000 produkter, med allt från trappräckslinor till förtöjningslinor. Kort och gott kan du hitta det mesta inom rep och linor hos oss.

Stort lager & snabba leveranser

En styrka vi alltid haft sedan startskottet gick 1967 har varit vårt stora lager, vilket möjliggör snabba och effektiva leveranser – vi strävar alltid efter att skicka paketet samma dag som du beställt!

Kunskap & innovation

Tack vare gedigen kunskap om olika fibers egenskaper skapar vi på Poly Produkter innovativa produkter som tillgodoser våra kunders önskemål och högra krav. Alla våra produkter tillverkas för att hålla under en lång tid framöver – till stor del hos samma Europeiska tillverkare som för över 50 år sedan.

Vilka är vi?

POLY PRODUKTER är Skandinaviens ledande aktör inom rep och linor (tågvirke). Här hittar du tamp till båten, garn till lantbruket, rep till klättringen, grimskaft till hästen, koppel till hunden, linor till industrin och mycket mycket mer. Poly.se är vår hemsida.

Vår kärnkompetens

Vi är experter på repets egenskaper och innehåll. Val av fiber och material är något vi har en gedigen kompetens och kunskap om.

Vår vision

Poly Produkter ska bli nummer ett att erbjuda produkter som förenklar vardagen. Detta gör vi genom ett brett utbud av varor, tjänster och lösningar för människor till sjöss och på land. Vi vill skapa ett ökat mervärde, och bidra positivt till människors tillvaro överallt där våra produkter eller tjänster erbjuds. Att arbeta för en hållbar utveckling och bedriva verksamheten med högsta möjliga miljömässiga och ekonomiska standard. Att sträva efter minsta möjliga inverkan på den yttre miljön är något vi dagligen arbetar för. Vår produktportfölj omfattar konsumentanpassade produkter som tamp och tågvirke, förtöjningsgods, fallskyddsprodukter, fiske och sjöfartsartiklar, järn och byggartiklar samt lantbruksprodukter.

VÅRA VÄRDERINGAR

  • Ansvar
  • Proaktivitet
  • Samarbete
  • Öppenhet

Poly Produkters kärnvärden är grundläggande för individens sätt att göra affärer och för företagets kultur. Våra kärnvärden uttrycker vad Poly Produkter står för och strävar att efterleva. Vi måste vara öppna för nya ideér och kommunicera med varandra om omvärlden. Vi måste vara proaktiva, förutseende och agera i enlighet med våra kunders behov. Med yrkesskicklighet och engagemang hos våra medarbetare är detta möjligt i kombination med en effektiv samverkan med våra leverantörer.

HÖGSTA KREDITBETYG

AAA – det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få. Kräver att aktiebolaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

POLY-PRODUKTER GENOM ÅREN

VÅR HISTORIA

År 1967

Året var 1967 när Gunvor och Börje Nilsson grundade företaget som då betraktades av marknaden som en uppstickare i repbranschen. Grundarna reste till Portugal och gjorde direkta affärer med tillverkare för att bygga upp ett av Europas största och mest välsorterade lager av rep, även kallat tågvirke. Det stora lagret gav oss möjligheten att kunna leverera direkt till kund utan väntetid, vilket var unikt i branschen och en stor konkurrensfördel.

År 1980

Åren gick och 1980 tog sonen Benny Widlund Nilsson över företaget efter sina föräldrar. Han valde att omstrukturera vissa delar av organisationen, för att öka möjligheten till delegering och fler beslutsfattare. Det gjordes dessutom en storsatsning gällande produktion och tillverkning. Ett händelserikt årtionde skulle man kunna säga.

År 1985

För att få kontroll över tillverkning och produktkvalitet startade vi vår egna fabrik i Vårgårda och det var även här vi grundade vårt marina varumärke PolyRopes.

2005

Vi expanderar och skaffar oss agenter i Norge, Finland, England, Holland, Spanien, Italien, Tyskland och Slovenien. Vårt huvudkontor ligger i Västra Frölunda – Göteborg, med lagerverksamhet i Vårgårda. Antalet anställda varierar efter säsong. Vi är idag marknadsledande i vår bransch i Norden, och verkar inom Marin/Fiske/Sjöfart, Lantbruk, Industri/Järn och Bygghandel, Fallskydd.

IDAG

Vi är idag Skandinaviens ledande tågvirkesföretag med återförsäljare över hela Europa. I över 50 år har vi funnits på marknaden och har sedan 80-talet uppvisat en stark organisk tillväxt. Vi har idag produktion inom EU, men börjar mer och mer flytta den till Vårgårda där vi en gång startade.

VÅRA VARUMÄRKEN

Genom åren har vi grundat olika produktvarumärken, och mest känt på marknaden är vårt kära PolyRopes, som har ett gott rykte och är inarbetat inom båtbranschen. Utöver PolyRopes har vi fler kända produktvarumärken inom rep som vi grundat: IQ-line, Flexline och Dockline.

Utöver vårt tågvirkessortiment marknadsför vi kompletterande produkter, fendrar och bojar av märket Polyform US, fenderskydd av märket FenderFits, fallskyddsprodukter av märken som Protecta och Sala från 3M, samt arboristrep av märket Tendon.

PolyRopes logo

PolyRopes är vårt mest kända varumärke inom båtlivsegmentet. Förknippas med kvalitet, status och hållbarhet.

Dockline är vårt egna produktvarumärke med flätade linor inom den marina sektorn.

Poly Exclusive

Poly Exclusive är vårt egna produktvarumärke där rep levereras utan mellanhänder från fabrik till slutkund. Förknippas med lättillgänglighet och exklusivitet.

IQ-line logo

IQ-line är vårt egna produktvarumärke med flätade linor inom den marina sektorn.

INNOVATION

IQ-LINE ÄR VÅRT PATENTERADE KONCEPT MED MEKANISKA SPLITSAR!

Under många år har vi sytt våra linor enligt IQ-line istället för att splitsa. Den mekaniska splitsen ger våra rep både smidighet och styrka. Att det är lika hållbart som en ``vanlig`` splits är för oss en självklarhet.

ANDRA VARUMÄRKEN

Fenderfits logo

Fenderskydden vi tillhandahåller kommer från det välkända varumärket FendeFits med placering i Frankrike.

Polyform US

Fendrar och bojar vi tillhandahåller kommer från det välkända varumärket PolyForm US med placering i USA.

Tendon logo

De klätterrep vi tillhandahåller kommer från det välkända varumärket Tendon med placering i Tjeckien.