KLÄTTRING

Project unknown

PROJECT UNKNOWN

Att etablera sig i en helt ny bransch är lite som att gasa rätt ut i vildmarken. En resa som innebär hårt arbete, planering och att lära sig mycket nytt på kort tid. Ett rep för oss är så mycket mer än bara ett rep! Därför tog vi Daniela till hjälp, då även hon höll på att utforska ny mark.

Med över 50-års erfarenhet av rep och tågvirke inom industrin, fallskydd, båtliv och lantbruk vågar vi påstå att vi kan kalla oss repexperter. Men klätterrep är något relativt nytt för oss och där behövde vi lite hjälp. Hur skulle vi tackla denna vildmark? Här någonstans bestämde vi oss för att börja leta efter tänkbara personer att inleda ett samarbete med…

Daniela lämnade tryggheten

I en annan del av landet har en för oss tidigare okänd person vid namn Daniela Ebler precis gjort en helt annan resa. Resan att släppa taget, omvärdera sin livssituation och hitta tillbaka till sig själv. Vad var det egentligen som motiverade henne? Utan en klar vision. Men med ett tydligt mål lämnade hon tryggheten i Stockholm och packade sina väskor mot Västkusten för att hitta en ny väg i livet.

Instagram banade väg för ett samarbete

Genom korrespondens på Instagram hittade Christoffer (ansvarig för Poly Saftey – klättringsdelen på Poly) och Daniela varandra. Där ett samarbete började växa fram.

Att få ett proffs med stor kunskap och lång erfarenhet att hårdtesta och utvärdera ens produkter är både utmanande och lärorikt. I och med att Daniela bland annat har ett projekt där hon bultar leder i Bohuslän. Och inplanerade resor med klättring i fokus kommer hon säkerligen att sätta klätterrepen från Tendon på prov” – Christoffer

Det är våra helt olika resor som har korsats och därför skapat starten på något nytt. Vi är ett företag vars ambition är att utmana och bryta ny mark. Och Daniela är en person som gör samma resa fast för sig själv.

För att knyta ihop säcken kan man säga att Poly är precis som Daniela; EN SÖKARE. Vi letar hela tiden efter ny mark och produkter att utveckla, medan Danielas tydliga mål är att utveckla sig själv, som person, klättrare och coach. Hon letar alltid efter mer och är aldrig färdig i sin resa.

Daniela testar för tillfället det trippelcertifierade Tendon Master 9.0 TeFIX. Kolla gärna in länken om du är intresserad av att se vårt sortiment.

https://www.poly.se/produktkategori/fritid/klattring/

Fem snabba med Daniela

  • Bästa klättringen? Det måste vara Totem Pole i Tasmanien. Vem älskar inte att klättra en havspelare? Vinden som piskar i ansiktet, vågor som slår mot väggarna och fåglar som flyger runt en. Det är magiskt!
  • Bästa reseminne? När jag var i Kullaberg och hittade något som närmast kan beskrivas som en sydeuropeisk oas fast i Sverige. WOW! Det var helt otroligt att upptäcka en sådan plats i Sverige och är verkligen en plats att fly till.
  • Ditt värsta fall? Det var när jag bouldrade i Grampians i Australien. Jag fick en rejäl sving vid toppen och landade med en fot på crashpaden och den andra på en sten. Resultatet av detta var en skadad hamstring och brutet fotled.
  • Katt eller hund? Hund som sällskap och att leka med. Katt att titta på, de är så snygga och rör sig otroligt inspirerande.
  • Favoritmat? MOROT! Eller nej, det är favoritsnack. Jag älskar färgrik mat, gärna i salladsform med en härlig dressing till.

Lämna ett svar