Hund

Vilken hundförsäkring är bäst?

Vilken hundförsäkring är bäst? Hero

Vilken hundförsäkring är bäst?

Vilken hundförsäkring är bäst? Det kan vara svårt att välja rätt djurförsäkring, men det är viktigt att du väljer en som passar just dig och din fyrbenta vän. Se därför över olika alternativ och jämför vad som ingår och vad som täcks av de olika försäkringarna. Vissa försäkringar kan ha ett dyrare pris (så kallad premie), men det kan också innebära att du får ett högre skydd eller villkor som är fördelaktiga för just din hund.  Det är också viktigt att du ser över om försäkringen har någon begränsning för din specifika ras. Här reder vi ut alla begrepp och går igenom vad som kan vara bra att tänka på när du väljer försäkring. 

Veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring 

Veterinärvårdsförsäkring ersätter kostnader om din fyrbenta vän blir skadad eller drabbas av en sjukdom. Innan du tecknar en djurförsäkring så är det viktigt att välja ett veterinärvårdsbelopp som passar för just din situation. Ofta erbjuder försäkringsbolagen olika tak för veterinärvårdsförsäkringen, på Lassie erbjuder vi exempelvis 30 000 kr i vårt paket Mini, 60 000 kr i vårt paket Mellan och 150 000 i vårt paket stor (som också är Sveriges högsta).

Vissa bolag erbjuder även livförsäkring. Denna försäkringen hjälper dig med kostnaden om din hund eller katt får en plötslig allvarlig skada eller sjukdom. Om du har en livförsäkring och det har gått så illa att din hund behöver avlivas kan du få ersättning. Det gäller även om din hund blir stulen eller springer bort.

Självrisk

Självrisk är den del av skadekostnaden som du själv får betala vid varje skadetillfälle. När du tecknar en djurförsäkring så får du oftast göra ett val om vilken självrisk du vill ha. Bra att veta är att det finns olika typer av självrisk, både fast och rörlig. Dessa kan variera från försäkring till försäkring. 

Om vi tar Lassie som exempel så erbjuder de tre alternativ för fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr alternativt 3 500 kr. De erbjuder även två alternativ för rörlig självrisk 15% eller 25%. Fast och rörlig självrisk innebär egentligen att du väljer en fast självrisk som dras av vid veterinärbesök. Om kostnaden för besöket överstiger ditt självriskbelopp så betalar du alltså en viss procent på summan som är kvar efter att den fasta självriskkostnaden är betald. Resterande belopp är den ersättning som försäkringen betalar ut.

Med en hög självrisk betalar försäkringen ut en mindre summa vid varje skadetillfälle, vilket innebär att du får ett lägre försäkringspris. Med en låg självrisk så betalar försäkringen ut en större summa vid varje skadetillfälle, vilket innebär att du får ett högre försäkringspris. Välj den självrisk som du tycker passar just dig och din situation!

Direktreglering, tillgänglighet och andra förmåner

Det är även viktigt att undersöka vad mer djurförsäkringen erbjuder, såsom möjlighet att direktreglera, tillgänglighet för kundsupport eller digital veterinärvårdsrådgivning. 

När djursjukhuset eller djurkliniken reglerar kostnaden för en försäkrad skada direkt med försäkringsbolaget kallas det direktreglering, på så sätt slipper du som kund att ligga ute med pengarna. Vid direktreglering innebär det att djurägaren endast betalar en fast och en rörlig självrisk på plats hos veterinären, resten sköter försäkringsbolaget. Lassie är de enda som erbjuder direktreglering även på kvällar och helger. De erbjuder även fria samtal till FirstVet.

Det är också viktigt att undersöka vilken typ av hjälp du kan få från försäkringsbolaget vid eventuella ärenden, samt när på dygnet. Många djurförsäkringar erbjuder kundsupport via telefon under kontorstider, vissa erbjuder även möjlighet till kundsupport via chatt och/eller mejl under kontorstider. Fundera över hur och när du föredrar att kunna ha kontakt med din djurförsäkring. Det är också bra att tänka på att det inte är ovanligt att ens fyrbenta vän skadar sig under helger eller kvällar. Lassie erbjuder kundsupport via chatt, mejl och telefon alla dagar inklusive helger mellan 08-22.

Lassie hjälper också dig att förebygga skador och sjukdomar i deras app.

De har tagit fram interaktiva guider, utmaningar och quiz som hjälper dig förebygga skador, sjukdomar och olyckor på din hund/katt. Lassie är den första djurförsäkringen som belönar kunskap med ett billigare pris.

Villkor

Det är mycket viktigt att läsa igenom villkoren ordentligt innan man köper en djurförsäkring, och ta reda på vad som gäller när det kommer till exempelvis tidigare besvär, karenstider, rasbegränsningar och liknande. De flesta försäkringar täcker inte skador eller sjukdomar som uppstod redan innan försäkringen tecknades, har du en hund som nyligen varit sjuk, behandlats eller visat symptom ska du vara extra försiktig innan du köper eller byter försäkring. Vissa försäkringar har också rasbegränsningar i sina villkor, de vill säga att de utesluter de vanligaste sjukdomarna för alla raser. I Lassies veterinärvårdsförsäkring försäkras alla hundar till samma villkor.

Jämför olika försäkringar 

När du jämför olika försäkringar är det viktigt att kolla på oberoende jämförelsesidor, som exempelvis Konsumenternas Försäkringsbyrås Jämförelse som listat alla hundförsäkringar i Sverige och betygsatt dem utefter olika kriterier. Det är även bra att kolla på vad andra kunder har för erfarenhet kring de olika försäkringsbolagen, det kan du exempelvis se på Trustpilot. 

Erbjudande

Just nu får du som ny kund hos Lassie 350kr i rabatt under ditt första försäkringsår, använd koden POLYCANINE350

Klicka här för att komma till Lassie.

Lämna ett svar