Hund

Så hittar du rätt hundmat

Rätt hundmat herobild

Så hittar du rätt hundmat 

Tycker du att det känns svårt att veta vad man ska titta efter när man ska välja rätt hundmat till sin hund? De flesta hundägare är väldigt måna om att ge sin hund bra mat som håller den frisk. Tyvärr är många foder på marknaden är fullproppade av billiga fyllmedel, biprodukter och artificiella tillsatser. Det har den svenska hundfodertillverkaren Buddy valt att ändra på genom att skapa ett naturligt, spannmålsfritt och smakrikt hundfoder som passar alla hundar, oavsett behov. Här är 3 tips på vad du bör kolla efter när du väljer hundmat.

Naturliga ingredienser

Naturligt hundfoder innebär att fodret är helt fritt från konstgjorda tillsatser, så som smakämnen, färgämnen och konserveringsmedel. Många naturliga foder är även fria från spannmål, vilket ibland används som utfyllnadsmedel i många massproducerade hundfoder av låg kvalitet. I ett högkvalitativt naturligt hundfoder används endast naturliga råvaror där varje ingrediens bidrar med sin specifika egenskap. 

Kort ingredienslista

Ett annat tips är att kolla ingredienslistan – ju kortare, desto bättre. Buddy har en av marknadens kortaste ingredienslista för torrfoder och erbjuder dessutom ett flertal recept med monoprotein. Det betyder att receptet endast innehåller ett animaliskt protein, vilket passar hundar med känslig matsmältning, foderallergi och foderintolerans. 

Kött av högsta kvalitet

Vilken typ av kött innehåller fodret – färskt kött, lufttorkat kött, kött- och benmjöl eller torkade animaliska biprodukter? Kvaliteten på kött påverkar både näringsinnehållet och smaken på fodret. Färskt kött är exempelvis mycket näringsrikt och enkelt för hunden att smälta, medan lufttorkat kött håller bakterier borta på naturlig väg, vilket gör att det inte behöver tillsättas konserveringsmedel. Genom att välja ett foder med kött av hög kvalitet ser du till att hunden får i sig det den behöver för en god muskeltillväxt och frisk vävnad och ben. 

Hos Buddy hittar du torrfoder, våtfoder, godis och kosttillskott för alla hundar. Alla produkter är helt naturliga, fria från spannmål och innehåller färskt och lufttorkat kött av högsta kvalitet. Behöver du hjälp att hitta rätt recept? Gör Buddys foderquiz och få en skräddarsydd meny anpassad efter din hunds unika behov här. Läs mer om Buddy på buddypetfoods.se.

Lämna ett svar