2011-01-19 10:12

Dyneemafiber – starkare än stål

artikelbild Dyneemafiber – starkare än stål

Det ställs höga krav på linor av Dyneema. Linan, som skall vara ”starkare än stål”, finns i flera modeller; SK-75, som är den vanligaste, SK-78, samt SK-90. Nu har vi på Poly-Produkter tillgång till en produktionsteknik som verkligen tar vara på dyneemafibern och utvecklar dess styrka på ett optimalt sätt.

Inte nog med att ha tillgång till fibern utan nu har vi också tillgång till en produktionsteknik som verkligen tar vara på fibern och utvecklar dess styrka på ett optimalt sätt. Denna teknik inkluderar impregneringar som ger linorna 5 gånger bättre motstånd vid böjningar och bändningar, vid extrema laster och temperaturer.

Denna typ av dyneemalinor kommer vi säkert att få se mer av i det material som används ombord på världens främsta kappseglingsbåtar på utmanande segeltävlingar världen över.

För ytterligare upplysningar ber vi er kontakta Benny Widlund-Nilsson, VD, på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt mobil 0708-702140

Mer information finns också på www.poly.se

Länkar

Relaterade bilder

Bild med länk till högupplöst bild Logo PolyRopes Bild med länk till högupplöst bild Logo PolyRopes

AB POLY-PRODUKTER

Skandinaviens ledande tågvirkesföretag grundat år 1967.

Stort sortiment, innovativa produkter och snabba leveranser är kännetecknande för oss.

SENASTE NYTT

Bild för pressrelease Nu sätter vi i kontakten! Bild för pressrelease Ett fall för 80-talet Bild för pressrelease ProRace Four - Ny extrem skotlina från PolyRopes Bild för pressrelease Regatta Mist - Säker, trygg och snygg i hamnen Bild för pressrelease HTM-fender - ny design och mer avskalad! Bild för pressrelease Power Pro - för den krävande miljövännen
Följ oss på MyNewsdesk!