Hund, Klättring

Från klätterrep till hundkoppel Re-Furbished

Från klätterrep till Hundkoppel- En modern produktlivscykel.

Tänk om ditt nya hundkoppel kunde berätta en historia. Om hur det har färdats längst krokiga stigar upp mot en hög klippa, eller hur det har varit en persons livlina. Det som från början var något som en person har litat på i vått och torrt. Precis som din hund litar på dig. Det kanske inte är din historia från början, men nu får du möjlighet att skapa en ny. Och dessutom göra en god gärning.

Den traditionella produktlivscykeln slutar med att produkten är förbrukad. Det vi menar med en modern produktlivscykel är att vi återanvänder och förädlar en produkt som tidigare skulle kasseras på grund av slitage.

Detta är ett cirkulärt hundkoppel som berättar en historia

Idén med att förädla använda klätterrep för att göra nya produkter kom som en självklarhet. På Poly arbetar vi med både klätterrep och hundkoppel, och att sammanföra detta och göra en gemensam sak kändes därför helt naturligt.

Bara för att ett klätterrep inte längre nyttjas för klättring så kan det fortfarande användas till mycket annat. Det är därför som vi nu lanserar produktlinjen Re-Furbished. Med syfte att spara på miljön och att ta tillvara på rep som på olika sätt kan återanvändas.

Re-Furbished: Återvunnet koppel för dig som vill göra skillnad

Kretsloppet börjar med att klätterrepen skickas från våra samarbetspartners till vårt lager i Vårgårda. Därefter tillverkar vi nya hundkoppel av det använda repet. För varje varje sålt Re-Furbished koppel skänker vi en summa till välgörande ändamål.

Alla våra hundkoppel är tillverkade i vår anläggning i Vårgårda utanför Göteborg. Med andra ord kan man säga att detta är i det närmaste ett närproducerat hundkoppel.

Se våra andra hundkoppel här

För dig som är både klättrare och hundägare, och som känner att du skulle vilja bidra med ditt klätterrep till detta projekt.
Du är välkommen att kontakta oss på info@poly.se. Vi tar tacksamt emot ditt klätterrep och ger dig dessutom en rabattkod på ett nytt rep i vår shop.

Lansering 31/3 -22

Lämna ett svar