Hund

Hur ofta ska man borsta tänderna på en hund?

Hur ofta ska man borsta tänderna på en hund

Hur ofta ska man borsta tänderna på en hund?

Hur ofta ska man borsta tänderna på en hund? Att borsta tänderna på din hund bör vara något du gör varje dag, på så sätt får din hund de bästa förutsättningarna för en bra munhälsa.

Det här behöver du för att borsta hundens tänder

För att borsta tänderna på din hund behöver du främst två saker, tålamod och en tandborste. Du kan också välja att använda en hundtandkräm.

Det är vanligt att hundar tycker att tandborstningen är lite jobbig, men ge inte upp! Ta det lugnt, låt det ta tid och ha tålamod. Ge hunden mycket belöning och öva kortare stunder så får du snart en hund som tycker det är helt okej att få sina tänder borstade.

För att borsta tänderna på hunden behöver du en tandborste. Det finns tandborstar som är speciellt utformade för hundar men det går också bra att välja en vanlig mjuk tandborste, gärna en för barn. 

När det kommer till hundtandkräm så är det faktiskt så att du får samma resultat även om du borstar utan någon tandkräm. Att använda hundtandkräm är därför inte nödvändigt, det är själva borstningen som ger resultatet. Du kan däremot välja att använda en hundtandkräm med god smak som kan göra det lite enklare för dig att få borsta hundens tänder.

Tänk på detta:

  • Gör tandborstningen till en vana, borsta hundens tänder dagligen. Ofta och slarvigt är bättre än sällan och noggrant!
  • Lägg störst fokus på tändernas utsida. Det är på utsidan av tänderna som mest plack ansamlas.
  • Kom ihåg att göra tandborstningen till en trevlig stund! Avsluta med bus, lek eller en godbit.

När ska man börja borsta tänderna på hunden?

Enkelt, börja på en gång när hunden flyttar hem! Börjar du borsta hundens tänder redan när den är valp kommer din hund att vänja sig vid detta redan tidigt i livet.

Fördelar med daglig tandborstning

För att hålla en god munhälsa hos hunden är det avgörande att du borstar tänderna dagligen. Får man till den så är det väldigt liten risk att hunden drabbas av tandrelaterade problem med smärta och lidande under sin livstid, och du förebygger tandsten, tandlossning och andra besvär. Sedan hjälper tandborstning såklart inte mot eventuella tandskador vid olyckor eller liknande.

Vill du lära dig mer om tandborstning på hund? Till exempel “när ska man börja borsta tänderna på hunden?” Lassie lär dig allt du behöver veta! De har tagit fram interaktiva guider, utmaningar och quiz som hjälper dig förebygga skador, sjukdomar och olyckor på din hund. Lassie är den första djurförsäkringen som belönar kunskap med ett billigare pris! Ladda ner deras app här

Erbjudande

Nu får du som ny kund hos Lassie 350 kr rabatt på ditt första försäkringsår, använd koden POLYCANINE350

Lämna ett svar