BÅTLIV

Elastisk förtöjningslina

Elastisk förtöjningslina

Elastisk förtöjningslina, vad betyder det?

En elastisk förtöjningslina är en typ av förtöjningslina som gör att du i de flesta fall slipper ryckdämpare på båten. Det är tack vare linans fjädrande egenskaper som gör att du slipper störas av knarrande fjädrar. Denna typen av förtöjningslinor har blivit mycket populära och uppskattade eftersom att de är tysta och dessutom håller länge. En elastisk förtöjningslina är tillverkad i polyester och har en ryckdämpande fiber i sig.

Det finns olika typer av elastiska förtöjningslinor

Det finns olika typer av elastiska förtöjningslinor. 3-slagna och flätade. Vi har totalt tre olika varianter på denna typen av förtöjningslina:

  • Storm
  • StormX
  • Dockline.

Förtöjningslina Storm är den traditionella 3-slagna varianten som vunnit bäst i test ett flertal gånger.

Förtöjningslina StormX är en uppdatering av Storm och har ett flätat hölje med en 3-slagen kärna.

Förtöjningslina Dockline är den förtöjningslinan som vi rekommenderar för större båtar. Precis som StormX har den ett flätat hölje men istället för 3-slagen polyesterkärna har den nylonkärna.

Linorna passar för olika ändamål

Våra elastiska förtöjningslinor passar olika bra på olika ställen. Om du ska använda din lina som fast förtöjning kommer Storm vara det bästa valen. Tack vare att den är 3-slagen är den även mycket enkel att splitsa och få rätt längd på. Denna linan är dessutom det absolut bästa valet vid slussning. Storm X och Dockline är riktigt bra allroundalternativ som dessutom drar blickarna till sig med dess många olika färgvarianter. Oavsett vilken av dessa linor som du väljer kommer du få fjädrande egenskaper i din förtöjningslina.

Sammanfattning – Detta är en elastisk förtöjningslina

  • En förtöjningslina som har inbyggd ryckdämpning
  • Detta är en lina som ersätter externa ryckdämpare
  • En flexande lina som gör att du slipper knarrande fjädrar som stör när du ska sova i båten.

Är du intresserad av att läsa mer om våra förtöjningslinor? Klicka här

Lämna ett svar